Via ons online samenwerkingsplatform (community) werken we samen, delen we elkaars kennis en inspireren we elkaar. Het is de centrale ontmoetings- en werkplaats voor onze regio om voort te bouwen op bepaalde thema's in de vorm van netwerkgroepen. De community bouwt zich organisch uit en wordt begeleid door een moderator en consulenten.
"It takes a community to raise a child."
Ons samenwerkingsverband telt zo'n 13 netwerkgroepen. Hierin werken belanghebbenden samen aan een thema voor beleidsontwikkeling, uitvoering en evaluatie. Zo zijn er onder andere de netwerkgroepen voor thuiszitters, nieuwkomers, hoogbegaafdheid, werkgebieden, voorzieningen, onderwijs en jeugd, ouderkracht, virtueel expertise cluster, netwerkgroep dynamiek en kwaliteitszorg. Belangrijk is dat elke deelnemer zijn perspectief en inzichten inbrengt. Zo werken we als een community. Dit verslagjaar is met name gefocust op het vergroten van het eigenaarschap in de netwerkgroepen. Hiervoor zijn interviews afgenomen met leden van de netwerkgroepen. Tijdens de conferentie "Ik maak verschil voor ons" op 11 november 2019 zal het vergroten van eigenaarschap centraal staan. Hierna volgen enkele ontwikkelingen vanuit twee van de netwerkgroepen.
Virtueel expertise cluster
Het virtueel expertise cluster speelt een belangrijke rol in het ontwikkelen van een samenhangend geheel van onderwijsvoorzieningen, veelal gericht op zware, complexe ondersteuning. Het gaat dan om kinderen met een hulpvraag op het gebied van leren gecombineerd met psychische problematiek. De ondersteuning vindt plaats binnen de eigen instelling of basisschool.
Netwerkgroep Dynamiek
Deze groep houdt zich bezig met een versterking van de rol van netwerkgroepen binnen ons samenwerkingsverband. We willen het eigenaarschap op een hoger niveau brengen, wat betekent dat iedere deelnemer van de netwerkgroep zich eind verantwoordelijk voelt voor de input en output. Dit wordt o.a. gedaan door de door hen georganiseerde conferentie op 11 november 2019 "ik maak verschil voor ons".