1. Privacy en klachten

  • feb 2023
  • PPO-NK - community beheer
  • ·
  • Aangepast mrt 2023
  • 1
  • 197
PPO-NK - community beheer
Jaarverslag 21|22 - kwaliteit
  • Alle leden mogen wijzigen

Vanwege aanpassingen in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is in 2017-2018 het privacybeleid geactualiseerd en in 2018-2019 is het privacyreglement vastgesteld en geïmplementeerd. De aanpassingen waren vooral gericht op versterking en uitbreiding van de privacyrechten en de verandering in verantwoordelijkheid van de organisatie conform de landelijke richtlijnen. We beschermen hiermee niet alleen de persoonsgegevens van kinderen en ouders, maar ook de persoonsgegevens van medewerkers en partners (waaronder de scholen).

Interne privacy beleid en de gedragscode

Alle (nieuwe) medewerkers hebben het interne privacy beleid en de gedragscode gelezen en ondertekend. De uitvoering van de functie is intern belegd bij de medewerker beleid en kwaliteit.

Meldingen AVG

In 2021-2022 zijn door onze organisatie geen meldingen gedaan bij het meldpunt AVG.

AVG datalek meldingen door derden: Op 23 juni 2022 is het swv PPO-NK door Dotcomschool geïnformeerd over een datalek bij het handmatig exporteren van twee dossiers van één van de deelnemers aan het NRO onderzoek Wegwijs in gedrag. Door een menselijke fout zijn de reeds geanonimiseerde dossiernummers uit de licentie van Noord-Kennemerland PO geëxporteerd i.p.v. de licentie van SWV PO IJmond. De risico-inschatting dat hierdoor persoonsgegevens openbaar zijn gemaakt is nihil. Omdat dit formeel gezien een datalek betroft heeft Dotcomschool de beide samenwerkingsverbanden hierover terstond geïnformeerd en gepaste acties ondernomen. De Raad van Toezicht is hiervan in kennis gesteld.

Klachtenreglement

Er zijn in 2021-2022 geen klachten en/of meldingen gedaan, in overeenstemming met het klachtenreglement.

Ook zijn er geen meldingen gedaan bij de externe vertrouwenspersoon GGD Hollands Noorden. Zie bijgevoegde jaarrapportage 2022 (bijlage).

>> Ga terug naar de beginpagina Samen werken aan kwaliteit