2. Inspraak leerlingen – in dialoog over Samen Leren Leven:

  • 20 sep
  • PPO-NK - community beheer
  • ·
  • Aangepast 23 sep
  • 25
PPO-NK - community beheer
Samen voor kwaliteit - 2024
  • Alle leden mogen wijzigen

Binnen ons samenwerkingsverband willen we de stem van kinderen meer structureel laten horen. Dit doen we door ze te betrekken bij het mdo door middel van kind-gesprekken voorafgaand aan het mdo. Oudere leerlingen laten steeds vaker direct hun stem horen tijdens het mdo.

In veel werkgebieden is of wordt de masterclass hoorrecht gegeven.

Kinderburgemeesters

Ook zien we dat in het merendeel van onze gemeenten een kinderburgemeester is aangesteld. Hiermee krijgt de stem van het kind een steeds belangrijkere rol binnen onze regio.

Alkmaar
De nieuwe kinderburgmeester is bekend.Vrijdag 11 juli maakte wethouder Onderwijs Jasper Nieuwenhuizen bekend dat Othman Otay in het schooljaar 2024/2025 de nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar wordt. De 11-jarige Othman zit volgend schooljaar in groep 8 van basisschool An Nasr en is dat hele schooljaar de Alkmaarse kinderburgemeester. Othman is de vierde kinderburgemeester van Alkmaar. Hij volgt Malaika Mughal Uribe op.
Bergen
Christiaan Verbaas wordt de nieuwe Bergense kinderburgemeester.

De afgelopen weken kregen leerlingen in Bergen de kans om te solliciteren voor de functie van kinderburgemeester. Christiaan Verbaas (12) uit Bergen is gekozen als de nieuwe kinderburgemeester. Christiaan volgt Tygo Fontijn op en wil zich het komende jaar inzetten voor de jeugd en mindervaliden in de gemeente.

Heiloo
Aankomend kinderburgemeester Vigo de Boer naast bijna-collega Mascha ten Bruggencate.Heiloo maakt bekend dat Vigo de Boer, leerling van de Jan van Rijckenborghschool, is gekozen als de nieuwe kinderburgemeester. Vigo volgt Fleur Bakker op en wil zich komend jaar inzetten voor de jeugd en ouderen in de gemeente.

Trefwoorden