Widgets - de dynamische/ caroussel widget

  • jun 2016
  • PPO-NK Community Support
  • 1758
Voor iedereen

De dynamische widget haalt informatie op door berichten, evenementen en artikelen met bepaalde trefwoorden en/of een groep in de widget te tonen. Je kunt ervoor kiezen om content met een bepaalde tag uit een bepaalde groep te tonen, content met een bepaalde tag te tonen of content uit een bepaalde groep te tonen. Ook kun je een keuze maken of je berichten, evenementen, artikelen of alle soorten content wilt laten zien.

Je kunt aangeven dat deze widget als caroussel moet worden getoond. Dan laat de widget ook de eerste afbeelding zien bij het bericht, het evenement of het artikel. Het is dus aan te raden om een dynamische widget als caroussel te laten zien, wanneer je bij elke bijdrage een mooie foto/ afbeelding hebt.

Je kunt instellen wat je van de bijdrage in de widget wilt zien: titel, naam van de auteur, foto van de auteur, datum, afbeelding, eerste tekstregel en de laatste reactie.

Wat tonen we van een bericht in de caroussel?

We tonen van een bericht in een caroussel de titel, wanneer beschikbaar een preview van het meest recente document, de eerste foto van een slideshow, het eerste document wanneer er meerdere documenten zijn, een preview van de gelinkte website en anders het default-bijdrage-icoon dat bij het type bijdrage hoort (stapel papier voor een algemene bijdrage, paperclip voor document-bijdrage, slotje voor een internet-bijdrage of vraagteken voor een vraag).

Wanneer er tekst in de omschrijving van de bijdrage staat plaatsen we daar de eerste 225 karakters van in een kader over de foto heen. Omdat we hele zinnen willen tonen, rekenen we vanaf de 225 karakters terug tot we een . of , tegen komen. Als we die niet tegenkomen wordt de zin afgebroken na het 225e karakter.

Let op met afbeeldingen in de tekst van de kronkel als deze precies in de widget moeten passen. De widget snijdt namelijk de afbeeldingen standaard naar een bepaald formaat waardoor het kan zijn dat een deel van het plaatje verdwijnt. Het is heel moeilijk om de plaatjes vanuit de bijdrage goed te schalen. De afmeting moet zijn: 425 (breedte) x 318 (hoogte). Maar als het plaatje kleiner is, dien je het canvas te vergroten en niet de afbeelding zelf. Als je hiermee problemen ervaart, schroom je niet om ons om hulp te vragen.

Wat tonen we van een artikel?

Van een artikel tonen we de titel in de button, en wanneer er afbeeldingen zijn opgenomen in de tekst tonen we in eerste instantie de inline afbeelding. Als deze er niet is, kiezen we voor een preview of een lege afbeelding. Daarnaast tonen we ook de eerste 225 karakters van de tekst van het artikel.

Afbeeldingen in artikelen worden anders behandeld in de carrouselwidget dan afbeeldingen uit een kronkel. Hierbij dient de afmeting 469 (breedte) x 294 (hoogte) te zijn. Maar door het verschil in afbeelding en canvas kan het zijn dat het niet automatisch goed werkt als je deze afmetingen hanteert. Bij problemen, laat het gerust weten.