Overgang naar het Voortgezet Onderwijs

  • mrt 2022
  • 1478
Onze Professionals

Een goede overgang van het primair onderwijs (po) naar het voortgezet onderwijs (vo) is van groot belang voor een succesvolle schoolcarrière voor alle kinderen met of zonder passende ondersteuning.

Hoe wij dit doen staat in de notitie overgang van Primair Onderwijs naar Voortgezet Onderwijs in de regio Noord-Kennemerland (alle scholen in Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen en Heiloo) voor het schooljaar 2021-2022. In deze notitie vindt u informatie over de verschillende schoolkeuze en ondersteuningsmogelijkheden in het VO en links naar de documenten die nodig zijn voor de overgang van PO naar VO.

Deze notitie is geschreven voor leerkrachten, intern begeleiders en directeuren van basisscholen en voor mentoren, docenten en leden van een commissie van aanmelding van scholen voor voortgezet onderwijs en andere professionals die een rol spelen in de overgang PO-VO.

Ieder schooljaar vindt een evaluatie plaats van de overgang PO-VO. Hierdoor werken we met elkaar aan het steeds beter maken van de overgang PO-VO. Dat doen we niet alleen voor onszelf, maar juist voor alle kinderen/jongeren en hun ouders. Belangrijke inzichten die we opdoen vormen de basis voor aanpassingen en wijzigingen in proces, procedure en documenten. De notitie en bijbehorende documenten wordt vervolgens vastgesteld door de schoolbesturen en samenwerkingsverbanden.

Meer weten over de verschillende data overgang PO-VO en data kennismakingsbijeenkomsten, klik hier

Meer weten over ondersteuning voor jongeren in voortgezet (speciaal) onderwijs, bovenschoolse voorzieningen en arrangementen, klik hier.