Benoeming nieuwe directeur-bestuurder stichting Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland (PPO-NK)

  • jun 2023
  • secretariaat PPO-NK
  • 542
secretariaat PPO-NK
Nieuwsberichten

NIEUWSBERICHT

Alkmaar - 21 juni 2023

Benoeming nieuwe directeur-bestuurder stichting Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland (PPO-NK)

Mevrouw Janneke Oosterman wordt per 1 september aangesteld als nieuwe directeur-bestuurder van PPO-NK. Zij volgt mevrouw Astrid Ottenheym op die per 1 oktober afscheid neemt. Dit meldt de Raad van Toezicht na een zorgvuldige sollicitatieprocedure.

Janneke Oosterman heeft diverse functies bekleed binnen het onderwijs. In haar loopbaan heeft zij zich ingezet voor thema’s die raken aan onderwijskwaliteit en -ontwikkeling, leiderschap, verbinding, inclusie en duurzaamheid.

De afgelopen jaren was zij als manager en voorzitter van de Koersgroep Kwaliteit werkzaam bij Stichting Agora voor bijzonder primair onderwijs in de Zaanstreek.

Janneke Oosterman heeft ruime ervaring binnen het onderwijs. In haar loopbaan heeft zij zich in verschillende functies ingezet voor onderwijskwaliteit, kansengelijkheid, diversiteit & inclusie.

De afgelopen jaren heeft zij zich als directeur primair onderwijs en voorzitter Koersgroep Kwaliteits-cultuur bij Stichting Agora voor bijzonder primair onderwijs in de Zaanstreek beziggehouden met thema’s als organisatieverandering, organisatie- en kwaliteitscultuur. Over haar keuze voor PPO-NK zegt Janneke Oosterman: “Mijn persoonlijke overtuiging, dat de essentie van goed onderwijs gaat over zowel leren als leven en daarmee een belangrijke basis legt voor de toekomst van kinderen, sluit aan bij de missie van PPO-NK. Ik ervaar het als voorrecht en een mooie uitdaging om samen met de medewerkers en alle stakeholders van
PPO-NK de belangrijke maatschappelijke opdracht van PPO-NK vorm te geven: alle leerlingen voorzien in hun onderwijsbehoefte en thuisnabij onderwijs te bieden.”

De Raad van Toezicht is ervan overtuigd, dat de ervaring en de professionele drive van Janneke Oosterman haar in staat stellen de ontwikkeling van PPO-NK verder te leiden richting de toekomst van inclusiever passend onderwijs.

De Raad van Toezicht dankt Astrid Ottenheym voor de grote bijdrage die zij in de afgelopen 9 jaar heeft geleverd aan de groei en bloei van PPO-NK. Haar bevlogen inzet heeft het passend onderwijs regionaal stevig op de kaart gezet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met PPO-NK: 072-7920110, Josien de Groot, regisseur kwaliteit en bedrijfsvoering, tel 06-10185439. U kunt ook mailen naar: secretariaat@ppo-nk.nl

Onze website: www.ppo-nk.nl

Trefwoorden