Vanaf oktober 2023 kunnen kinderen met en zonder handicap samen schaatsen bij 16 IJsbanen in Nederland

  • sep 2023
  • PPO-NK - community beheer
  • 143
PPO-NK - community beheer
Nieuwsberichten
  • secretariaat PPO-NK

Zwieren over het ijs dankzij schaatsframe

In 2021 is Stichting het Gehandicapte Kind in samenwerking met de Sven Kramer Academy gestart met het project: Frame Schaatsen. Dankzij deze nieuwe sport kunnen ook kinderen met een beperking schaatsen. Middels een schaatsframe, aangepast sporthulpmiddel met zitje en ijzers, kunnen de kinderen gemakkelijk zitten en vaart maken. Door af te zetten met hun voeten, waar spikes onder zitten, maken ze vaart. Hierdoor beleven ook kinderen met een beperking schaatsplezier!

Samen schaatsen bij deze nieuwe ijsbanen

Na een fantastische Samen Schaatsen Elfstedentoer, waar we aan meer dan 500 kinderen schaats-clinics gaven op ijsbanen in heel Nederland, gaan naast Thialf in Heerenveen, De Vechtesebanen in Utrecht en De Westfries in Hoorn ook dertien andere ijsbanen starten met het aanbieden van inclusieve (frame)schaatslessen. Bij deze nieuwe ijsbanen kan er binnenkort volop samen geschaatst worden:

Triavium in Nijmegen; De Uithof in Den Haag; De Scheg in Deventer; Elfstedenhal in Leeuwarden; De Meent in Alkmaar; Optisport in Dordrecht; Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg; Optisport in Breda; IJsbaan Twente in Enschede; IJsbaan Haarlem in Haarlem; IJsbaan Middelburg in Middelburg; Sportcentrum Kardinge in Groningen; Schaatsbaan Rotterdam in Rotterdam.

In totaal zijn er straks zestien ijsbanen door heel Nederland waar kinderen met en zonder handicap samen kunnen schaatsen. Tijdens deze inclusieve (frame)schaatslessen leren de kinderen elkaar kennen, ontstaan er vriendschappen en zwieren ze samen over het ijs.

Bron: www.gehandicaptekind.nl

Trefwoorden