Kenniscentrum HB - grote opkomst voor de thema avond Executieve functie

  • 11 jul
  • PPO-NK - community beheer
  • 45
PPO-NK - community beheer
Nieuwsberichten
  • Colette van Triest
  • secretariaat PPO-NK

Succesvolle thema avond omtrent ‘Executive Functies’

Wij kijken terug op een zeer geslaagde thema avond over executive functies, speciaal georganiseerd voor ouders van (hoog)begaafde kinderen en kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. De avond vond plaats op woensdag 3 juli en werd gekenmerkt door een grote opkomst en veel enthousiasme onder de deelnemers.

Onze deskundige sprekers, Robine en Tineke (Leren leren Nederland), gaven een uitgebreide en boeiende presentatie over de rol van executive functies in de ontwikkeling van kinderen. Belangrijke onderwerpen die aan bod kwamen, waren onder andere:

  • Wat zijn executive functies en waarom spelen executieve functies een cruciale rol in het dagelijks functioneren.
  • Welke specifieke uitdagingen en kansen komen (hoog)begaafde kinderen en kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong tegen bij het ontwikkelen van executieve functies.
  • Welke praktische strategieën en tips zijn er om kinderen te helpen hun werkgeheugen, flexibiliteit en zelfbeheersing te verbeteren.

Naast de informatieve presentatie was er halverwege de avond, ruimte waarin ouders/verzorgers hun eigen ervaringen met elkaar konden delen. Dit leverde waardevolle inzichten op en zorgde voor een gevoel van herkenning.

Wij waren verheugd te zien dat de opkomst groot was en dat er veel animo was voor het onderwerp. Dit toont aan hoe belangrijk en relevant het thema is voor veel ouders en verzorgers.

De feedback die wij hebben ontvangen, was overweldigend positief. Ouders gaven aan veel geleerd te hebben en voelde herkenning.

Wij willen iedereen bedanken die deze avond tot een succes heeft gemaakt, de toegewijde sprekers, de Trimaran en betrokken ouders. Uw deelname en enthousiasme hebben deze bijeenkomst tot een waardevolle en inspirerende ervaring gemaakt.

Wij kijken ernaar uit om in de toekomst meer thema avonden te organiseren. Heeft u suggesties voor toekomstige thema’s of feedback over de afgelopen bijeenkomst, dan horen wij dat graag! U kunt hiervoor contact opnemen met Colette van Triest, Projectleider Hoogbegaafdheid Samenwerkingsverband Noord-Kennemerland, via c.vantriest@ppo-nk.nl.

Trefwoorden