Zoeken - zoeken binnen de community

  • jun 2016
  • PPO-NK Community Support
  • 1408
Hoe werkt de community?

Voor het zoeken maken we gebruik van een open source search engine, Sphinx. Standaard zoeken we op de aanwezigheid van de zoekterm als geheel woord in de resultaten. Daarbij zoeken we in de titel, de tags, de tekst zelf en de reacties.

"Zoeken" binnen de community kan via de button "Zoek".

Zoeken

Klik op het zoekmenu en voer vervolgens een trefwoord of naam in van datgene wat je zoekt: de pagina springt nu naar een vervolgscherm waar alle zoekresultaten onder elkaar staan weergegeven.

Zoekresultaten filteren

In het vervolgscherm met de zoekresultaten, kun je rechts in je scherm verder zoeken. In het zoekmenu staan opties weergegeven om de zoekresultaten mee te filteren. Deze zoekresultaten filter je op "inhoud" "tags" "mensen" en "groepen" door deze opties aan te klikken.

Ook kun je kiezen uit de opties om je ingevoerde termen beter te gebruiken door te kiezen uit "alle termen" "at least 1" en "exact phrase" om aan te geven of je specifiek zoekt op de ingevoerde zoekterm, of op de zoektermen in een willekeurige volgorde.

De zoekresultaten kun je vervolgens sorteren op "Relevantie", "Datum" en "Populariteit". De populariteit van bijdragen wordt bepaald door de interactie die de bijdrage heeft gehad. Je kunt dan denken aan het aantal views, bedankjes, reacties.