2. Governance

  • 20 sep
  • PPO-NK - community beheer
  • ·
  • Aangepast 25 sep
  • 30
PPO-NK - community beheer
Samen voor kwaliteit - 2024
  • Alle leden mogen wijzigen

De PMR, Ondersteuningsplanraad, Deelnemersraad en Raad van Toezicht doen verslag van hun activiteiten in het 2024

PMR

  • Trimesterrapportage periode januari t/m augustus

De PersoneelMedezeggenschapRaad van swv PPO-NK kent een vertegenwoordiging van drie personeelsleden. Twee leden van het consulententeam en 1 lid vanuit de staf. De PMR heeft instemmingsrecht op een aantal zaken en buigt zich over ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op het personeel, te denken aan werven van nieuwe collega’s of wijziging jaarplan.

In de eerste twee periodes van kalenderjaar 2024 heeft de PMR gekeken naar;

  • Medezeggenschapsregelement. Deze is op (datum) vastgesteld met het team.
  • Huishoudelijk reglement
  • Zittingsduur PMR- leden
  • Wisseling uitvoerder personeelsadministratie
  • Werkverdelingsplan 2024- 2025
  • Duurzame inzetbaarheid
  • BHV
  • Werving en selectie nieuw managementassistent

Ook heeft er in het voorjaar een kennismaking- afstemmingsoverleg plaatsgevonden tussen de PMR en RvT.

Ondersteuningsplanraad (OPR)

  • Trimesterrapportage periode januari t/m juli 2024.

De OPR heeft in de periode januari t/m juli tweemaal vergaderd en op 9 april deelgenomen aan een gezamenlijke bijeenkomst met RvT en Deelnemersraad. Aansluitend vond het overleg tussen OPR en RvT plaats.

- De derde OPR-vergadering van het schooljaar was op 5 februari. Als nieuwe ouderleden werden mevr. Birgit Hakemulder en mevr. Marjan Bos welkom geheten en er werd melding gemaakt van het tussentijds aftreden van dhr. Rob Tuijnman namens het personeel.

Directeur-bestuurder mevr. Janneke Oosterman verzorgde een toelichting op de stukken Jaarplan 2024 en Begroting 2024 en mevr. Josien de Groot lichtte de Trimesterrapportage toe.

In het interne gedeelte werden door de OPR de Trimesterrapportage OPR augustus t/m december 2023 en het Jaarverslag 2023 OPR vastgesteld. Beide stukken zijn gedeeld met het bestuur en uitgeplaatst in de digitale omgeving.

- Op 9 april was de gezamenlijke bijeenkomst waarbij Raad van Toezicht, OPR en Deelnemersraad aanwezig waren. Het centrale thema was Smart start. Aansluitend vond een apart overleg plaats tussen Raad van Toezicht en OPR.

- De vierde vergadering vond plaats op 10 juni en was, vanwege het vervolgprogramma, zeer beknopt. Wél werden eindelijk de aangepaste Medezeggenschapsstatuten en de Medezeggenschapsregle-menten gedeeld. De eerdere stukken waren sterk verouderd en het streven was om vanaf het nieuwe schooljaar met de juiste stukken te kunnen starten.

Aansluitend op de OPR-vergadering namen de leden van de OPR deel aan een professionaliserings-bijeenkomst met als onderwerp Medezeggenschap voor de OPR. De scholing werd verzorgd door mevr. Saskia van der Schaaf van de Aob.

In de bijeenkomst kwamen behalve de uitleg van de WMS ook de cyclische stukken en de managementkalender aan de orde. Vanuit het Jaarplan 2024 zijn aandachtsvelden geformuleerd en er worden speerpunten voor het schooljaar 2024-2025 opgesteld. Op die manier komen we na de zomervakantie fris van geest en beslagen ten ijs!

Juli 2024

Deelnemersraad

  • Trimesterrapportage periode januari t/m augustus

De deelnemersraad is in de eerste helft van 2024 drie keer bijeengeweest. Tijdens de bijeenkomsten vindt steevast een constructief overleg plaats tussen de schoolbestuurders en de bestuurder van het samenwerkingsverband. Op het moment dat er financiële zaken aan de orde komen, schuift de controller aan. De agenda bestaat uit vaste punten, denk aan het jaarplan, het jaarverslag en de begrotingen. En actuele/ urgente punten met betrekking tot de ontwikkelingen in onze regio, zo is er gesproken over het onderwijs aan Nieuwkomers, de sluiting van Wijdenes en de toenemende vraagstukken rond het plaatsen van jonge kinderen op het regulier onderwijs.

Tijdens de vergadering van mei sloten de consulenten van het samenwerkingsverband aan om samen met de schoolbesturen te reflecteren op de scholen/ werkgebieden en de samenwerking. Verder is er veel aandacht geweest voor het herijken van de TLV-procedure, hebben twee gedragsdeskundigen de deelnemers meegenomen in toenemende gedragsvragen door de scholen en vond er een inhoudelijke dialoogsessie Samenwerking onderwijs en jeugdhulp plaats met de RvT, OPR, wethouders en gemeentefunctionarissen aan de hand van een presentatie door Smart Start. Een project van Smart Start is uitgelicht als good practice waarbij jeugdhulp en onderwijs elkaar versterken dichtbij het kind, ouders en school. Dit is tot stand gebracht door samenwerking tussen gemeenten, onderwijs, samenwerkingsverbanden en jeugdhulp. Door een nieuwe manier van kijken en werken komen zij van een probleem- en proces gestuurde individuele hulp naar preventief en collectief handelen waardoor kinderen meer ontwikkelkansen krijgen

Raad van Toezicht

  • Trimesterrapportage periode januari t/m augustus

De Raad van Toezicht heeft, naast haar besprekingen met de directeur-bestuurder over actuele ontwikkelingen binnen het samenwerkingsverband en de regio, niet alleen deelgenomen aan de dialoogsessie Samenwerking Onderwijs en Jeugdhulp met afvaardiging van de gemeenten, de OPR, de deelnemersraad en de consulenten. Maar heeft ook een werkbezoek gebracht aan de Trimaran. Verder heeft de Raad zich bezig gehouden met het actualiseren van haar documenten en reglement en gesproken met zowel de OPR als de PMR.

Trefwoorden