3. Communicatie

  • 20 sep
  • PPO-NK - community beheer
  • ·
  • Aangepast 25 sep
  • 28
PPO-NK - community beheer
Samen voor kwaliteit - 2024
  • Alle leden mogen wijzigen

PPO-NK is een netwerkorganisatie. Het werk brengt met zich mee dat we met veel uiteenlopende doelgroepen communiceren. Per doelgroep wordt steeds goed nagedacht over informatiebehoefte, boodschap en middel.

Website

In 2022 hebben we een nieuwe website gekregen: www.ppo-nk.nl. Hiermee is een lang gekoesterde wens uitgekomen om de bezoekers en ouders van onze website beter te kunnen informeren over ons samenwerkingsverband, onze activiteiten en verhalen, het Oudersteunpunt en toekomstige vacatures e.d.

De belangrijkste taak en functie van de community blijven onveranderd: het delen van informatie door en voor ons organisatie netwerk.

Via de knop 'Werkplaats' kom je op de vertrouwde werkplaats/community omgeving en krijg je toegang tot al je (besloten) groepen. Daarnaast blijven we onze leden ondersteunen met actualiteit, nieuws uit de werkgebieden, verdieping en het maandbericht.

We hopen dat met de komst van de website de informatie over het samenwerkingsverband voor een breder publiek beter vindbaar én duidelijker wordt.

De eerste bezoekersresultaten laten zien dat de website een landelijk bereik heeft: Hiervan is 34% van de bezoekers uit Noord-Holland afkomstig. De overige bezoekers zijn afkomstig uit de overige provincies.

Community

De entreepagina is vernieuwd en er zijn naast de inhoudelijke groepen meer informatieve rubrieken toegevoegd o.a. nieuwsberichten, verdieping, nieuws uit het werkveld waarin de consulenten hun werkgebied introduceren en het maandbericht.

Iedere maand geven we een maandbericht uit met een compilatie van wetenswaardigheden vanuit de community. We hopen hiermee nog beter het ‘wij gevoel’ van het samenwerkingsverband te bevorderen.

Aantal leden 1070 leden waarvan 26 (2.6%) extern

Maandbericht PPO-NK

In de maandmailing van PPO-NK vinden ouders, onderwijsprofessionals, zorgpartners en andere organisaties het laatste nieuws over passend primair onderwijs in onze regio. We vertellen je iedere maand over de belangrijkste ontwikkelingen binnen ons samenwerkingsverband en regio.

De volgende onderwerpen kwamen in 2024 aanbod:

  • Maandbericht januari-Februari: Blog Janneke Oosterman - blog; Interview: Hoe passend is ons onderwijs; Hands-on Alkmaar-Zuid is gestart;In het nieuws; Komende activiteiten
  • Maandbericht Maart: Blog Janneke Oosterman; Verslag 2e Dialoogsessie ‘Mentale veerkracht van kinderen’; Introductie nieuwe projectleider HB - Colette van Triest; Studiereis PPO-NK; ; rote belangstelling bijeenkomst ‘Het Jonge kind’ in Heerhugowaard; In het nieuws: An Nasr bij de Provincie, Doorstart voor de Driessenschool; Komende activiteiten:
  • Maandbericht April: Blog Janneke Oosterman – Ontwikkelingskansen voo rkinderen; Sterke Ondersteuning Op School (SOOS); In het nieuws: De staat van het onderwijs en De staat van de ouder; Komende activiteiten
  • Maandbericht Mei: Blog Janneke Oosterman – Basisondersteuning hoezo?!; In de spotlight: Groeiklas Alkmaar-Noord bestaat vijf jaar; Feestelijke afronding eerste groep training Wegwijs in gedrag – schooljaar 2023-2024; In het nieuws: Nieuwbouw voor Vroonermeerschool, Lispeltuut en kinderdagverblijf Klein Alkmaar; Behandeling Wet Versterking Positie Ouders en Leerlingen in het Passend Onderwijs; Komende activiteiten:.
  • Maandbericht Juli: Blog Janneke Oosterman – Schoolaanwezigheid; De digitale school - een boost voor je zelfvertrouwen; De Community heeft een nieuw jasje gekregen; In de spotlight: terugblik ouderbijeenkomst - Executieve functies Kenniscentrum HB; In het nieuws: Othman Otay is de nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar; Komende activiteiten.

Linkedin

Op Linkedin plaatsen we regelmatig berichten over activiteiten en actuele ontwikkelingen vanuit ons werkgebied. Ook besteden we hier aandacht aan landelijke activiteiten van het Programma Met Andere Ogen waarin een brede coalitie vanuit onderwijs, kinderopvang, (jeugd)zorg en overheid samen nadenken over een betere samenwerking om de ontwikkelingskansen van kinderen te bevorderen.

In 2024 is het aantal volgers ruim boven de 750 gestegen en sluiten we het 2e trimester af met 752 volgers. Het communicatiekanaal voorziet daarmee in de behoefte en zal voor de komende jaren meer ingezet gaan worden om de verhalen van het samenwerkingsverband PPO-NK een podium te geven.

Trefwoorden