3. Wegwijs in gedrag

  • jun 2023
  • PPO-NK - community beheer
  • ·
  • Aangepast 30 jan
  • 86
PPO-NK - community beheer
Samen voor kwaliteit 2023

De gemeente Alkmaar, schoolbesturen en de samenwerkingsverbanden primair en voortgezet onderwijs in de regio Alkmaar zetten in de periode 2021-2024 hun samenwerking voort met de Gelijke Kansen Alliantie van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Doel van de samenwerking, die is vastgelegd in een Gelijke Kansen Agenda is kansengelijkheid te bevorderen en talent maximaal te ontwikkelen.

Onderdeel van deze samenwerking is de training 'Wegwijs in het gedrag van kinderen'. Deze training is ontwikkeld om leerkrachten vanuit meerdere perspectieven naar leerlinggedrag te leren kijken.

Netwerkgroep Wegwijs in het gedrag van kinderen (WWiG)

In het schooljaar 2022/2023 zijn wederom twee groepen getraind. Beide groepen hebben in mei 2023 de training met prachtige presentaties afgerond. Wij hebben positieve feedback ontvangen op de training.

De training 'Wegwijs in gedrag’ is ontwikkeld om leerkrachten vanuit meerdere perspectieven naar leerlinggedrag te leren kijken. In de afgelopen jaren hebben meerdere professionals in onze regio deelgenomen aan deze training. Omdat we de beweging rondom meervoudige perspectiefname in onze gehele regio verder willen ontwikkelen, hebben we in de afgelopen periode zelf trainers opgeleid. Op deze manier wordt de beweging daadwerkelijk onderdeel van de regio, hebben we een veel groter bereik en zijn we niet meer alleen afhankelijk van onze externe trainers. De nieuwe groep trainers zal de training vanaf het schooljaar 2023/2024 gaan verzorgen.

  • In het schooljaar 2022/2023 zijn twee groepen getraind. Beide groepen hebben in mei 2023 de training met prachtige presentaties afgerond. Wij hebben positieve feedback ontvangen op de training.
  • Ook zijn twee vervolgbijeenkomsten voor oud-cursisten aangeboden. Tijdens deze bijeenkomsten werken we vooral met de cursisten aan praktijkvoorbeelden en zoeken we de verdieping, eventueel aangevuld met theoretische onderbouwing.
  • In het schooljaar 2023-2024 zijn twee groepen in oktober 2022 van start gegaan en de deelnemers zijn erg gemotiveerd en positief over de training.
  • Naast de training voor leerkrachten is er ook een verkorte training voor IB-ers en directeuren aangeboden. Deze training bestond uit twee trainingsmomenten en is in november 2022 afgerond.
  • Vanaf januari zullen de voorbereidingen voor het schooljaar 2024/2025 worden gestart.

Trefwoorden