Heliomare - ‘Paarse Kanjers van Heliomare’ volbrengen Mini Dam tot Damloop

  • sep 2023
  • PPO-NK - community beheer
  • 136
PPO-NK - community beheer
Nieuwsberichten

ZAANDAM – Ze waren er weer bij! Ik heb ’t over de leerlingen van Heliomare Onderwijs uit Heemskerk. Al tien jaar zijn ze niet meer weg te denken aan de finish in de Peperstraat in Zaandam. Sinds 2013 komen bij de jeugdlopen van de Dam tot Damloop ook jongeren met een beperking aan de start, en Heliomare is ieder jaar weer aanwezig met een flinke en vooral enthousiaste delegatie leerlingen en begeleiders.

Een mooie sportieve prestatie voor jongeren waarvoor sporten lang niet altijd vanzelfsprekend is, en vooral ook een bijzondere ervaring om over de finish te komen onder de luide aanmoedigingen van de duizenden toeschouwers langs de kant, en het opzwepende commentaar van de speaker die aan heel Zaandam en omstreken duidelijk maakte dat de ‘Paarse Kanjers van Heliomare’ in aantocht waren. Lang niet altijd lopend, maar ook rollend, fietsend of met een handbike.

Ook dit jaar was het enthousiasme weer groot en vormde de binnenkomst van deze ‘specials run’ een van de hoogtepunten van de ochtend voor het publiek, maar vooral voor de jeugdige leerlingen van Heiliomare waarbij het plezier van de gezichten was af te lezen.

Ongeveer een uur later kwamen de eerste topatleten over de finish, hoewel… wie waren nu eigenlijk de topatleten?

bron: Alkmaar.nieuws.nl, (tekst en foto’s: Wim Meijer)

Trefwoorden