2. Doorgaande lijn PO-VO

  • 20 sep
  • PPO-NK - community beheer
  • 14
PPO-NK - community beheer
Samen voor kwaliteit - 2024
  • Alle leden mogen wijzigen

Wij vinden het belangrijk om de doorgaande schoolloopbaan van voorschool naar primair onderwijs en van primair onderwijs naar voortgezet onderwijs te kunnen waarborgen. Om die reden registreren de consulenten of zij bij een van deze twee type MDO's betrokken worden. Tevens zijn er twee netwerkgroepen die samenkomen om deze doorgaande schoolloopbaan te monitoren en te evalueren. Op basis daarvan worden actiepunten geformuleerd voor het schooljaar.

In het 1e en 2e trimester 2024 zijn 88 mdo's gevoerd ten behoeve van de doorgaande schoolloopbaan: 35 met betrekking tot de voorschoolse situatie en 53 in verband met advies richting voortgezet onderwijs. In werkelijkheid is het aantal mdo's hoger, omdat de mdo's die gevoerd worden met de speciale (basis)scholen niet gespecificeerd geregistreerd worden.

Netwerkgroep 10-14 jarigen

- Verslag 1e en 2e trimester 2024

  • De Netwerkgroep is in de eerste helft van 2024 drie keer bijeengekomen. Fraukje Selen (technisch voorzitter vanuit OOG) is begin van het schooljaar uitgevallen en -tijdelijk- vervangen door Jenny Falke (OOG), daarnaast zijn twee nieuwe consulenten PO, Mariëlle Foppen en VO, Jacqueline Molenaar, aangesloten. In schooljaar 2024-2025 wordt de nieuwe technisch voorzitter Colette van Triest (SWV). In totaal zijn er 20 deelnemers vertegenwoordigd vanuit VO en PO in de NWG 10-14.
  • Het belangrijkste thema waaraan gewerkt is, door een werkgroep die bestaat uit aantal leden po en vo vanuit de NWG 10-14, is de Centraal Warme Overdracht. Na de pilot in in 2023 is er verder onderzoek gedaan en advies gegeven aan de NWG 10-14. Dit is overgenomen. De bestuurders PO en VO hebben ingestemd met de keuze voor Onderwijs Transparant. Vanaf oktober staat het systeem klaar, vanaf januari 2025 gaan de scholen het gebruiken. Van oktober t/m december zullen er trainingsbijeenkomsten zijn, oproep aan allen om dit vast aan te kondigen bij je achterban.
  • Er is besloten tot een volgende conferentie najaar 2025. We noemen dit liever 'ontmoeting' waarbij professionals uit het PO en VO van elkaar kunnen leren en elkaar kunnen informeren en elkaar beter kunnen leren kennen. Daarmee wordt ook ingezet op het spreken van eenzelfde taal. De datum is vastgesteld op: dinsdag 4 november van 1500 – 17.00 uur.
  • Tips en tops voor de NWG 10-14 zijn in de laatste bijeenkomst verzameld en worden meegegeven aan de nieuwe voorzitter, Colette.

Trefwoorden