Nieuwe consulent en ervaringsdeskundige Eva Schmidt-Cnossen

  • apr 2020
  • 2
  • 2019
Nieuwsberichten
  • Astrid Ottenheym MLE/ME
  • Eva Schmidt-Cnossen
  • Helene de Vries

Per 1 april 2020 is Eva Schmidt-Cnossen gestart als consulent van werkgebied Langedijk. Daarnaast gaat ze aan de slag met mogelijkheden en initiatieven voor ouders en kinderen, zoals het oudersteunpunt. “Ik ben als psycholoog en ouder van een zorgintensieve zoon een opvallende nieuwkomer in het consulententeam. Tegelijkertijd voelde ik direct: dit is de plek voor mij. En ik word met open armen ontvangen.”

Even voorstellen

“Mijn naam is Eva, ik ben getrouwd en heb een zoon van bijna 7 jaar. Ik ben psycholoog en run een eigen praktijk waarbij ik ouders van zorgintensieve kinderen ondersteun. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren met veel plezier gewerkt als senior projectmanager bij Stichting Kind en Ziekenhuis. Toen ik de vacature bij PPO-NK zag, wist ik dat deze functie mijn nieuwe roeping en missie zou worden.”

Kende je het samenwerkingsverband al?

“Jazeker. Uit eigen ervaring weet ik hoeveel er op je afkomt als ouder van een kind dat extra zorg of ondersteuning nodig heeft. Mijn zoon volgt speciaal onderwijs in Alkmaar en als moeder heb ik contact met de consulent in werkgebied Alkmaar. Dat klikte goed. Het is zo belangrijk dat alle kinderen een zo gelukkig mogelijk leven kunnen leiden, en daar speelt passend onderwijs een belangrijke rol in. Toen ik zag wat consulenten doen om passend onderwijs mogelijk te maken, hoeveel ze weten van rechten, plichten en mogelijkheden en hoe zij professionals rondom het kind met elkaar verbinden, wilde ik daar mijn steentje aan bijdragen. Dus toen de vacature online kwam, heb ik gesolliciteerd.”

Wat ga je doen als consulent?

“Kinderen en gezinnen laten bloeien. Achter de schermen regelen dat alle personen en partijen rondom het kind op de juiste plek staan, zodat de kinderen (en hun ouders) zo goed mogelijk kunnen meedoen in de maatschappij. Denken in mogelijkheden en kansen. Duidelijk maken aan school, ‘externe professionals’, ouders en – als dat kan – het kind: wie heeft welke verantwoordelijkheid? Wat kun je verwachten van een MDO (een multidisciplinair overleg), waarin je met elkaar een plan maakt? Hoe zorg je ervoor dat je sámen een perspectief biedt aan kind en gezin? De komende tijd word ik ingewerkt en verdiep ik me in de onderwijswereld, de betrokken organisaties in de regio en mijn onafhankelijke rol daarin.”

Wat ga je doen voor het oudersteunpunt?

“Toen ik in de zomer van 2019 zag dat er een online steunpunt werd gemaakt voor ouders, was ik daardoor geraakt: het is zó hard nodig. Ik werd gevraagd mee te denken en in mijn nieuwe functie hoop ik het oudersteunpunt nog completer te maken, duidelijker onder de aandacht te brengen en soortgelijke initiatieven uit te rollen of bestaande ideeën met elkaar te verbinden. Gelukkig ben ik van nature een netwerker en kan ik er zo aan bijdragen dat iedereen doet waar hij goed in is en het écht gaat om het kind en het gezin. Maatwerk. Ik heb er ontzettend veel zin in!”

Meer weten over Eva?

Neem gerust contact op via e.schmidt-cnossen@ppo-nk.nl

Reacties

2 reacties, meest recent: 6 april 2020
  • Hallo Eva,

    Ik vind het heel jammer dat Kristel vertrekt, maar fijn dat je haar opvolgt! Hartelijke welkom in de regio Langedijk en een fijne tijd gewenst!

    Helene de Vries

Trefwoorden