Projectleider/specialist HB: Colette van Triest

  • 12 mrt
  • PPO-NK - community beheer
  • 72
PPO-NK - community beheer
Nieuwsberichten
  • secretariaat PPO-NK

Afbeelding met persoon, spiegel, binnen, reflectieAutomatisch gegenereerde beschrijving

Met ingang van 1 maart 2024 is Colette van Triest als projectleider/specialist hoogbegaafdheid gestart bij het samenwerkingsverband passend primair onderwijs Noord-Kennemerland (PPO-NK) en het samenwerkingsverband vo Noord-Kennemerland. Haar doel is om een krachtige impuls te geven aan zowel de versterking van het onderwijs en de ondersteuning in zowel het primair onderwijs als het voortgezet onderwijs, als aan de aansluiting en overgang tussen beide sectoren.

In dit bericht stelt Colette van Triest zich voor:

Achtergrond
Met meer dan 15 jaar ervaring in het onderwijs, adviseer en begeleid ik samenwerkingsverbanden, besturen en scholen over (hoog)begaafdheid, executieve functies en mindset. Als onderwijsadviseur, trainer en ECHA-specialist (European Council of High Ability) heb ik meerdere expertisecentra en verrijkingsgroepen opgericht en doorontwikkeld. Daarnaast heb ik wetenschappelijk onderzoek gedaan naar executieve functies aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Ik heb met ‘de voeten in de klei gestaan’ en was tevens gedurende 9 jaar leerkracht van (hoog)begaafde leerlingen.

Drijfveren
Ik ben sterk betrokken om het onderwijs voor (hoog)begaafde jongeren beter te maken. Ik geloof in de kracht van samenwerking met experts, professionals en betrokkenen, het delen van successen en kennis om effectieve duurzame veranderingen te bewerkstelligen. Kortom krachten bundelen, good practices uitwisselen, samen schuren en samen glanzen.

De erkenning van de diversiteit binnen (hoog)begaafde populaties en het belang van inclusiviteit is tevens een belangrijke drijfveer voor mij. Ik streef naar het ontwikkelen van programma's en initiatieven die rekening houden met de verschillende behoeften en achtergronden van (hoog)begaafde leerlingen.

Contactgegevens
Ik kijk er naar uit om je te ontmoeten en samen met je te werken. Je kunt mij bereiken via c.vantriest@ppo-nk.nl of cvantriest@swvnk.nl of via 06-55894499.

Trefwoorden