3. Communicatie

  • jun 2023
  • PPO-NK - community beheer
  • ·
  • Aangepast 24 jan
  • 87
PPO-NK - community beheer
Samen voor kwaliteit 2023

PPO-NK is een netwerkorganisatie. Het werk brengt met zich mee dat we met veel uiteenlopende doelgroepen communiceren. Per doelgroep wordt steeds goed nagedacht over informatiebehoefte, boodschap en middel.

Website

In 2022 hebben we een nieuwe website gekregen: www.ppo-nk.nl. Hiermee komt een lang gekoesterde wens uit om de bezoekers en ouders van onze website beter te kunnen informeren over ons samenwerkingsverband, onze activiteiten en verhalen, het Oudersteunpunt en toekomstige vacatures e.d.

De belangrijkste taak en functie van de community blijven onveranderd: het delen van informatie door en voor ons organisatie netwerk.

Via de knop 'Werkplaats' kom je op de vertrouwde werkplaats/community omgeving en krijg je toegang tot al je (besloten) groepen. Daarnaast blijven we onze leden ondersteunen met actualiteit, nieuws uit de werkgebieden, verdieping en het maandbericht.

We hopen dat met de komst van de website de informatie over het samenwerkingsverband voor een breder publiek beter vindbaar én duidelijker wordt.

De eerste bezoekersresultaten laten zien dat de website een landelijk bereik heeft: Hiervan is 37% van de bezoekers uit Noord-Holland afkomstig. De overige bezoekers zijn afkomstig uit de overige provincies.

Community

De werkplaats/community is bereikbaar via: https://werkplaats.ppo-nk.nl

De entreepagina is vernieuwd en er zijn naast de inhoudelijke groepen meer informatieve rubrieken toegevoegd o.a. nieuwsberichten, verdieping, nieuws uit het werkveld waarin de consulenten hun werkgebied introduceren en het maandbericht.

Iedere maand geven we een maandbericht uit met een compilatie van wetenswaardigheden vanuit de community. We hopen hiermee nog beter het ‘wij gevoel’ van het samenwerkingsverband te bevorderen.

Aantal leden 1006 leden waarvan 26 (2.6%) extern

Maandbericht PPO-NK

Maandelijks wordt een maandbericht verzonden met wetenswaardigheden uit ons samenwerkingsverband.

De volgende onderwerpen kwamen in 2023 aanbod:

  • Maandbericht Januari: Astrid Ottenheym neemt afscheid van PPO-NK; ‘Bouwen aan een inclusief ecosysteem met een sterke alliantie tussen school, kind en ouders’ ; Feestelijke diploma-uitreiking van de eerste groep HB-Specialisten ; Uit het werkgebied Alkmaar-Noord: Een mini-maatschappij, want ze horen erbij ; Van het kenniscentrum HB – over evolutie en ontwikkeling van de mens – een reis door de tijd. ;Trotse gezichten bij eerste Egmond Heroes Run
  • Maandbericht Februari: Vooraankondiging van de nieuwe training Weg wijs in gedrag, een verslag van de lunch verzorgt door Handson leerlingen uit Langedijk en een kijkje op de Burgemeester de Wildeschool in Schagen waar regelmatig kinderen met een taal ontwikkelingsstoornis uit onze regio naar toe gaan.
  • Maandbericht April: Bovenbestuurlijke Plusklas van start gegaan in de gemeente Dijk en Waard.; Meld je aan - 7 juni 2023 - Bijeenkomst Presentatie Onderzoeksresultaten Wegwijs in gedrag; In contact met ouders’ – dialoogsessies bij het Samenwerkingsverband PPO-NK - Een gesprek met Jasmijn van Ipkens, ouder en leerkracht; Een nieuwkomer in de klas?! Deze methode laat kinderen meedenken over een warme start voor de nieuwe leerling; Feestelijke diploma-uitreiking Wegwijs in gedrag 2022-2023 – groep 1; Meld je aan - 20 september 2023 –PPO-NK Conferentie Toekomsten maken we nu!
  • Maandbericht Mei: Mentale veerkracht van kinderen: ontwerpsessie; “Dyscalculie verdient meer herkenning én erkenning”, een ouder aan het woord; PPO-NK conferentie Toekomsten maken we nu! – en de sprekers zijn …..; Feestelijke diploma-uitreiking Wegwijs in gedrag 2022-2023 – groep 2.
  • Maandbericht Juni: Benoeming nieuwe directeur-bestuurder stichting Passend Primair Onderwijs Noord-Kennemerland (PPO-NK); Start ontwerp preventieve ondersteuning in het reguliere basisonderwijs (SOOS); 'Toezichthouders vertegenwoordigen het perspectief van de samenleving’.
  • Maandbericht Juli: Zomergroet; Nieuwsflits Nieuwkomers; Diploma uitreiking Trainer Plezierige klas; Conferentie Toekomsten maken we nu!
  • Maandbericht November: “Samen om het gezin gaan staan” PPO-NK en GGZ trekken vaker samen op, In het nieuws – Bezoek minister Paul aan de WSNS klas in Bergen, Vacatures: HB coördinator en OPR leden gezocht, Komende activiteiten en workshops.
  • Maandbericht December: Kerstgroet, De reizigers van start in Heiloo, Vacatures, Komende activiteiten.

Linkedin

Op Linkedin plaatsen we regelmatig berichten over activiteiten en actuele ontwikkelingen vanuit ons werkgebied. Ook besteden we hier aandacht aan landelijke activiteiten van het Programma Met Andere Ogen waarin een brede coalitie vanuit onderwijs, kinderopvang, (jeugd)zorg en overheid samen nadenken over een betere samenwerking om de ontwikkelingskansen van kinderen te bevorderen.

In 2023 is het aantal volgers ruim boven de 600 gestegen en sluiten we het 3e trimester af met 627 volgers. Het communicatiekanaal voorziet daarmee in de behoefte en zal voor de komende jaren meer ingezet gaan worden om de verhalen van het samenwerkingsverband PPO-NK een podium te geven.

Trefwoorden